Närpes Pensionärsförening

Corona info

22.03.2020 kl. 16:22
Corona viruset berör oss alla - oberoende om vi vill det eller inte.

Pensionärsföreningens verksamhet ligger nere tillsvidare. Det program som vi sänt ut är preliminärt och vi inhiberar vartefter.

Bowlinghallen och gymnstiksalen är stängda så det förekommer ingen verksamhet där. Vi planerar ingen hemlig resa i detta skede.

Många av oss är 70+ och ska helst hållas hemma - även om vi inte direkt känner oss vara i riskgruppen. Vi får vara glada medan vi får handla i butiken. Vi får inte besöka äldre, men vi kan ringa dem och prata bort en stund. Ensamma äldre kan gärna kontakta oss i styrelsen. Våra namn och telefonnummer finns listade på webbsidan.

Våren är på kommande och vi får röra oss på egen tomt och ute i skogen. När jag promenerar på vägen ska jag ha tur om jag råkar möta någon. Så är det på glesbygden.

Inspiration för att röra på sig inomhus kan vi få från "Veckans rörelse". Syd-Österbotten publicerar ett nytt avsnitt i varje nummer av tidningen. Efter När-TV:s sändning på onsdagskvällarna kan vi också se övningarna. Repris sändes på söndagar kl. 15.00 och kl. 19.00. 

Märta Backlund