Närpes Pensionärsförening

Resumé över 2023

11.01.2024 kl. 16:34
Närpes pensionärsförening lever och mår bra.

Efter en intensiv sommar och höst med mycket motion, såsom boule, promenader och utflykter samt nyttig IT-handledning, har vi festat till i slutet av året.

Vid höstmötet återvaldes ordförande Märta Backlund och de i tur avgående styrelsemedlemmarna. Vi fortsätter således att sopa med gamla kvastar. Småningom bör vi dock förnya oss.

Den 19 september ordnade vi höstfest i Böle och inbjöd också grannföreningarna. Vi serverade soppa och kaffe med tårta. Ny bekantskap var orkestern Philipz från Kristinestad som spelade till dansen.

Den 4 december träffades vi för julfest i Frank Mangs Center. Det är ett samarbete vi haft med FMC i flera år. Där åt vi risgrynsgröt med saftsoppa och smörgås samt kaffe och jultårta till efterrätt. Lasse Eriksson intervjuade kantor Jan-Ola Granholm, båda lika spjuveraktiga. Dessutom bjöd de på sång och ledde allsången.

Följande fest blev en nyårsfest på trettondagsafton i Red & Green. Den mångsidiga orkestern Inessa bjöd på fin underhållning och vi avnjöt en tre rätters middag. Mellan varven var det ”story time” som Roger och Sven bjöd på. Festen avslutades med dans.

Nu ska vi ta itu med nya året 2024 och hoppas på nya idéer från våra medlemmar.

Märta Backlund