Närpes Pensionärsförening

Musikcafé i Töjby

31.08.2019 kl. 09:09
I strålande sommarväder ordnade Närpes pensionärsförening musikcafé i Töjby paviljong lördagen den 24 augusti. Föreningen vill utlokalisera aktiviteterna så att medlemmarna i periferin inte ska känna sig förfördelade. Vi vill stärka den sociala gemenskapen bland äldre och bjuda på lättsam underhållning. Föreningsliv, sång och musik gör oss gladare och positivare och hjälper oss att må bra och orka vidare. Pensionärsföreningarna i Övermark och Korsnäs hade också inbjudits.

Det var många som hade hörsammat vår inbjudan, ca 130 personer fyllde paviljongen. Allsångsgillet fungerade som vårt eminenta husband. Dragspelsvirtuosen Stig Snickars bjöd på nostalgiupplevelser tillsammans med Lasse Eriksson. För 64 år sedan fick Stig Snickars sitt första dragspel och har hunnit utvecklas mycket sedan dess under sina 60 år som artist. För 50 år sedan uppträdde han tillsammans med Lasse Eriksson första gången i Fagerö med bl.a. Fröken Fräken, som vi nu fick höra i repris. Deras samarbete fortsätter som nyblivna pensionärer.

Ordförande för SPF Österbotten Anita Ismark berättade om deras målsättning att vi ska vara 10 000 medlemmar totalt i våra 26 pensionärsföreningar i Österbotten år 2020. Det fattas ännu nästan 500 medlemmar. Hon informerade också om regionens digra program under hösten.

Maken Bjarne Ismark är en glad trubadur, som bjöd på flera fyndiga visor. Han raljerade om att "Man ska inite tro man blir yngre". Han improviserade också om Superhurri från Malax som tycker det är lätt som en plätt att lyfta 282 kg i klassisk bänkpress, men så finns det ju malaxlimpan att grund med.

I pausen bjöds på kaffe och laxsmörgås, vilket var uppskattat. Lotteriet drog bra och många vinster utlottades innan Allsångsgillet fick avsluta vår avslappnade samvaro. Nästa år syns vi i någon annan by med samma koncept, men först ska vi i höst fira föreningens 60-årsjubileum den 12 oktober i simhallssalen. Sedan blir det en resa till Wasa Teater och ett par julfester närmare jul.

Märta Backlund