Närpes Pensionärsförening

Pensionärerna inledde julen

30.11.2018 kl. 15:04
Jag blir så glad när jag ser dig inledde pensionärerna sin julfest med på Frank Mangs Center den 29 november. Och visst var vi glada över att vi var ca 120 pensionärer som bänkade oss vid festligt dukade bord i fähuset.

Programmet bjöd på mycket sång och musik. Förutom allsång bjöd Johan Pått och Nanna Rosengård på fin duettsång. När de sjöng Sylvias julvisa kom julstämningen svävande över oss.

Kyrkoherde Tom Ingvesgård höll en betraktelse utgående från Topelius psalm giv mig ej glans, ej guld, ej prakt. Med små medel och Guds nåd kan vi åstadkomma mycket. Som ett exempel tog han det arbete Nanna Rosengård gör för prostituerade och flyktingkvinnor i Grekland tillsammans med Cecilia Sakatira. De försöker skapa meningsfull sysselsättning åt dem. Nu har Cecilia varit i Finland och de har lyckats samla ihop vävstolar, symaskiner, mattväft mm. och ordnat transport till Grekland. Änglarna kom med julens budskap och Cecilia kan komma hem till Grekland med sitt glada budskap.

Vi har saknat Thorolf Westerlunds sång på senare tid, men nu återkom han med en mycket stämningsfull sång. Han ackompanjerades av Klas Karlsson, Johan Pått, Nanna Rosengård och Tom Ingvesgård.

Johan Pått sjöng en ny sång En morgon i advent.

I pausen serverade köket vid Frank Mangs Center god risgrynsgröt med smörgåsar och kaffe med jultårta.

Efter pausen ledde Nanna Rosengård allsången och sjöng flera stämningsfulla solosånger.

Dagen led och Kurt-Erik Nordin gav oss ord på vägen inför hemresan. Det är inte endast själva vägen och dess korsningar som är viktiga. Viktigast av allt är att det finns broar. Rent konkret har vi i Närpes saknat en bro, Finby bron. Nordin tillfrågades om han kunde hjälpa till och blev dess designer ochg konstruktör. Det var en viss spänning när bron togs i bruk. Hade han kommit ihåg allt? Bron blev bra och allt var beaktat. På samma sätt är det med vår tro, den kan fungera som en bro. Vi bör våga testa den för att se om den bär.

Pensionärsföreningens ordförande Gun Forsman uppvaktades med en blomma med anledning av att hon utsetts till Årets pensionär 2018.

Till slut sjöng Nanna Rosengård ytterligare en sång och ackompanjerade till Härlig är jorden som sjöngs unisont som avslutning på en trevlig julfest.

Märta Backlund